Саопштења

04.12.2020. - 11:48

Честитка поводом Дана војних ветерана

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку поводом Дана војних ветерана, у којој се каже:

„На данашњи дан, негујући традиције дуже од једног века присећамо се значајног догађаја, својеврсне прекретнице за историју наше земље и војске - потписивања примирја у Првом балканском рату. Тада је бригу о ветеранима и задовољењу њихових потреба преузело Министарство Војно, у оквиру Владе Краљевине Србије, за коју су били од животног значаја као борци у ратовима који су уследили и у којима су учествовали.
 
Ви, војни ветерани, негујући традиције старих ратника Војске Краљевине Србије, дугу више од једног века, на најбољи начин показујете да су успомена на претке и историја коју имамо наш понос, јер ми смо данас овде где јесмо, поред осталог захваљујући управо њима. Њихова храброст и упорност су нам најбољи докази да је у животу све могуће.
 
На данашњи дан, уверен да нећемо морати више ратом и оружаним сукобима да бранимо нашу отаџбину од непријатеља, захваљујемо им се на жртвама које су поднели уз обећање да она није била узалудна и да, иако их више нема, њихов дух наставља да живи вечно.
 
У нади да ћемо као и до сада бити јединствени у намери да градимо стабилну будућност кроз обезбеђење економског напретка, очување интегритета Србије и идентитета Војске Србије, честитам вам празник,“ наводи се у честитки председника Александра Вучића.
 
Београд,
04. децембар 2020. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.