Саопштења

03.12.2021. - 14:11

Честитка поводом Дана војних ветерана

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку поводом Дана војних ветерана, у којој се каже: 

„Свим војним ветеранима честитам 4. децембар - Дан војних ветерана.
 
У знак сећања на 1912. годину и потписивање примирја у Првом балканском рату, који представља важан историјски догађај из ослободилачких и одбрамбених ратова Србије, данас традиционално прослављамо један од највећих војних празника.
 
Победу за живот, слободу, право гласа и родну земљу, наши преци, али и ви, освајали сте безброј пута. Имена великих српских ратника и хероја који су се борили за очување националног идентитета и континуитета државности српског народа и Војске вођених вером у ослобођење Србије, уписана су и током Првог светског рата, Другог светског рата и ових последњих, за нас ништа мање тешких и болних борбених дејстава.
 
Прославом данашњег празника ми показујемо да вас не препуштамо забораву, већ поштујемо као људе, вреднујући сваког појединца који чини једну државу јаком, као и војску - један од основних темеља стабилности успешне државе.
 
Поштовани ветерани,
 
уз обећање да ће држава наставити да улаже напоре за побољшање живота војних ветерана широм Републике Србије, честитам вам празник!“, наводи се у честитки председника Вучића.
 
Београд,
o3. децембар 2021. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).