Саопштења

14.02.2020. - 14:15

Честитка председника Народне Републике Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас честитку председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, у којој се каже:

„Поштовани господине председниче,
 
Поводом Дана државности Републике Србије, желим у име владе и народа Кине, и у своје лично име, да Вама и пријатељском српском народу упутим срдачну честитку и најбоље жеље.
 
Последњих година, под Вашим руководством, Србија непрекидно постиже нове резултате у изградњи државе, стабилно напредује стратегија реиндустријализације, развој економије се убрзава, стандард живота народа се подиже. Уз заједничке напоре обеју страна, кинеско-српски односи се налазе у пуном замаху процвата.
 
Са задовољством констатујем да су важни пројекти о којима смо се заједно договорили већ постигли позитивне напретке. Међусобно политичко поверење се учвршћује, међусобно се чврсто подржавамо око виталних интереса и важних питања.
 
Недавно сте изразили саосећање и подршку борби Кине са корона вирусом новог типа, што је још једном показало челично пријатељство заједничке судбине две земље.
 
Придајем велики значај развоју односа Кине и Србије. Спреман сам да заједно са Вама, уз вођство заједничке изградње иницијативе Појас и пут, и сарадње Кине и земаља централне и источне Европе, подигнем свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије на још виши ниво.
 
Очекујем да се поново сретнем са Вама у априлу ове године, да заједно дискутујемо о развоју кинеско-српских односа и сарадње Кине и земаља централне и источне Европе.
 
Желим вашој земљи пуно просперитета, а народу срећу и благостање“, наводи се у честитки председника Си Ђинпинга.
 
 
 
 
Београд,
14. фебруар 2020. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.