11.02.2021. - 12:18

Честитка председника НР Кине поводом Дана државности Републике Србије

Председник Народне Републике Кине Си Ђинпинг упутио је честитку председнику Републике Србије Александру Вучићу поводом Дана државности Републике Србије. У честитки се каже:

„Поштовани господине председниче,

Поводом Дана државности Републике Србије, желим у име Владе и народа Кине, као и у своје име, да Вама и пријатељском српском народу упутим срдачну честитку и најбоље жеље.

Кинеско-српски односи одржавају јак тренд развоја. Међусобно политичко поверење двеју земаља је чврсто, сарадња у различитим областима постиже богате резултате, а челично пријатељство се непрекидно продубљује. Две стране се заједно суочавају са изазовима епидемије вируса КОВИД-19, чиме дају пример сарадње у борби против епидемије у свету. Недавно сте, по мом позиву, присуствовали Самиту лидера Кине и земаља централне и источне Европе и дали велики допринос успешном одржавању самита, што ја високо ценим.

Придајем велики значај развоју односа Кине и Србије. Спреман сам да са Вама, у оквиру заједничке изградње иницијативе Појас и пут, и сарадње Кине и земаља централне и источне Европе, подигнем Свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије на још виши ниво, како бисмо допринели благостању наших двеју земаља и двају народа.

Желим Вашој земљи много просперитета, а народу срећу и благостање“, наводи се у честитки председника Си Ђинпинга.

Београд,
11. фебруар 2021. године