Саопштења

14.07.2021. - 06:56

Честитка председнику Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је председнику Републике Француске Емануелу Макрону честитку поводом националног празника, у којој се, између осталог, каже:

„Слобода, једнакост и братство, које светкујете 14. јула, непролазне су вредности и свим поштоваоцима тих идеала, међу којима је и Република Србија, задатак је да их очувају у савременом свету пуном изазова.
 
Србија је повлашћена тиме што има поузданог партнера какав је Француска, као што сам и ја почаствован тиме што сте увек спремни да чујете наше ставове о различитим питањима. Однос који, као човек и као лидер, имате према Србији, од највећег је значаја за нас. Поштовање према Србији и њеним грађанима, које сте показали током посете у јулу 2019. године, уписано је, уз нашу дубоку наклоност, у историју српско-француских односа.
 
Остајемо посвећени јачању веза са Француском, на основама традиционалног пријатељства и прокламованог стратешког партнерства, и радујемо се прилици да Вас поново угостимо“, наводи се у честитки председника Вучића председнику Макрону.
 
Београд,
14. јул 2021.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).