Саопштења

24.04.2022. - 20:41

Честитка председнику Републике Француске поводом победе на председничким изборима

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку председнику Републике Француске Емануелу Макрону поводом победе на председничким изборима. У честитки се каже: 

„Поштовани господине председниче, драги пријатељу,
 
примите срдачне честитке поводом поновног избора за председника Републике Француске. Поверење које су Вам грађани и овога пута указали, несумњиво потврђује да је Ваше вођство засновано на оним начелима и вредностима које су дубоко укорењене у народу Француске.
 
Слобода, једнакост и братство и јесу непролазни и универзални принципи чије суштине сви треба да се подсетимо, поготово у садашњем историјском тренутку, можда више него икада пре.
 
Делећи управо ове вредности, Србија и даље остаје посвећена јачању односа са Француском, који су засновани на традиционалном пријатељству и стратешком партнерству.
 
Са Вашим поновним избором за председника, уверен сам да су српско-француски односи на добром путу да досегну нове границе.
 
 Француска може да рачуна на Србију као на искреног пријатеља и партнера, а уверен сам да и ми можемо да рачунамо на подршку Ваше земље, у корист мира и стабилности на Западном Балкану.
 
Још једном Вам честитам изборну победу уз најбоље жеље за даљи напредак Ваше земље и благостање свих њених грађана”, наводи се у честитки председника Вучића.
 
 
Београд,
24. април 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).