25.11.2019. - 07:09

Честитка председнику Румуније

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Румуније Клаусу Јоханису, у којој се каже:

“Поводом Вашег поновног избора за председника Румуније, упућујем Вам срдачне честитке и најбоље жеље за успех у раду. Уверен сам да Вам поверење грађана Ваше земље даје снажну вољу да их водите путем успеха и даљег напретка.

Желим да истакнем нашу захвалност пријатељској Румунији на принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на снажној подршци на њеном европском путу.

Србија је искрен пријатељ и поуздан партнер Румуније и верујем да ће наши добри политички односи да буду праћени још бољим економским везама и сарадњом у свим областима од заједничког интереса, на добробит грађана наших двеју земаља.

Надам се да ћемо сарадњу да наставимо и кроз формат Квадрилатерале, односно Високог савета за сарадњу Србије, Румуније, Бугарске и Грчке, јер тај вид сарадње сматрам веома значајним за развој добросуседских односа и промоцију политике мира и стабилности у региону, као и друштвени и економски развој Србије.

Уз наду да ћете током Вашег новог председничког мандата да посетите Србију, примите срдачне поздраве и изразе посебног уважавања”, наводи се у честитки председника Вучића.

Београд,
25. новембар 2019. године
Подели

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.