Саопштења

09.05.2019. - 09:07

Честитка председнику Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Руске Федерације Владимиру Путину, поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, у којој се каже:

„Ваша екселенцијо, поштовани председниче Путин, драги пријатељу,
 
Честитам Вам Дан победе, један од најсветлијих датума у историји човечанства. Честитам и братском руском народу, који је велику победу у Другом светском рату извојевао својим ванвременским патриотизмом, јунаштвом и жртвовањем.
 
Част ми је што је српски народ, раме уз раме са руским и другим слободарским народима, својим херојством у Другом светском рату обезбедио бољу будућност за наредне генерације. Наша заједничка борба на страни права и правде обавезује нас да, уз вечиту захвалност, чувамо успомену на сваког појединца, који је живот изгубио у племенитој мисији за слободу, мир и независност. Зато и ове године у Србији, као и у Русији, поносно корача „Бесмртни пук“. С поносом се сећам свог учешћа у том маршу неизбрисивог сећања прошле године са Вама у Москви, а после величанствене параде на Црвеном тргу.
 
Дозволите да Вам и овом приликом изразим захвалност за помоћ Русије у одбрани независности Србије и њених државних и националних интереса, којом сте и Ви и Ваша земља задобили истинско поверење српског народа.
 
Уз жеље да са много мудрости и снаге наставите да постижете успех на одговорној дужности и братски руски народ водите путем напретка, примите, екселенцијо, моје срдачне поздраве, и изразе дубоког уважавања“, наводи се у честитки председника Вучића.
 
Београд, 09. мај 2019. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).