Саопштења

24.12.2021. - 09:02

Честитка припадницима РВ и ПВО

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас свим припадницима РВ и ПВО честитку поводом 24. децембра, Дана Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране. У честитки се каже:

„Свим припадницима Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране честитам 24. децембар - Дан вида.
 
Пре више од једног века, Србија се нашла међу првих пет земаља света које су употребиле ваздухоплове у борбеним дејствима.
 
Током времена, поносно сте неговали и проносили традицију ваших предака сачувавши дисциплину, одговорност, стабилност које и данас неупитно красе ваше припаднике, због чега јединице вашег вида и спадају у најрепрезентативније и најснажније упориште Војске Србије.
 
На недавно одржаном приказу способности дела ваших јединица, имали смо прилике да видимо колико се исплатило досадашње улагање државе у модернизацију Војске Србије и уверавам вас да ћемо наставити са једнаким инвестицијама и у наредном периоду, како би наша авијација била још боља и снажнија.
 
Честитам вам празник у жељи да и даље постижете завидне резултате и доприносите развоју оперативних способности Војске Србије, али и сигурности свих грађана наше државе“, наводи се у честитки председника Вучића.
 
 
Београд,
24. децембар 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).