19702937_b.JPG

06.12.2013. - 16:07

Држава мора да се понаша као партнер према инвеститорима

Београд, 06. децембар 2013. године – „ Једини начин да наша земља изађе из економске кризе у којој се већ предуго налази јесте да се побољша пословни амбијент, а тиме привуку нови и задрже стари инвеститори. На тај начин ће се омогућити привредни развој, смањити незапосленост и побољшати животни стандард за наше грађане“, рекао је данас у Београду председник Републике Србије Томислав Николић, током сусрета са генералним директором компаније „Мишлен“ за јужну Европу, господином Ериком Фејдијем.

Том приликом, председник Републике је истакао да се посао државе не завршава само наплатом пореза, већ се она мора понашати као партнер према инвеститорима, а то значи да се држава активно укључи у решавање свих проблема из своје надлежности, са којима би се компаније које улажу у нашу привреду могле сусрести у свом пословању.

Господин Фејди обавестио је председника Николића о плановима компаније „Мишлен“ везаним за модернизацију предузећа „Тигар“ из Пирота, које послује у оквиру „Мишлена“, о припремама за проширење производних капацитета, а све у циљу достизања броја од 20 милиона произведених пнеуматика годишње, као и о проблемима насталим непотписивањем потпуног уговора од стране државе. Проширење производних капацитета, истакао је господин Фејди, подразумевало би и отварање око 500 нових радних места, што је изузетно значајно за Пирот и места која му гравитирају.

Подели