Њујорк 19.09. Састанак са председником Арапске Републике Египат Абделом Фатахом Ел-Сисијем

19.09.2017. - 20:16

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Њујорку, након седнице Генералне скупштине Уједињених нација, са председником Арапске Републике Египат Абделом Фатахом Ел-Сисијем са којим је разговарао о билатералним односима, сарадњи у области туризма и подршци Србије у глобалној борби против тероризма.

Председник Вучић је нагласио да између Србије и Египта постоји вишедеценијско пријатељство, да је зато потребно да се билатерални односи развијају брже, као и да је неопходно радити на повећању трговинске размене. Он је истакао да је створена атмосфера за поновни рад комитета за сарадњу двеју земаља. Председник Вучић упутио је позив Ел-Сисију да посети Србију.

Председник Ел-Сиси је истакао да жели да ради на побољшању односа двеју земаља, као и на организацији узајамне посете, што ће умногоме допринети побољшању сарадње Србије и Египта.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Њујорк, 19. септембар 2017.