Опроштајна посета амбасадора Краљевине Холандије

Саопштења

08.02.2021. - 11:19

Опроштајна посета амбасадора Краљевине Холандије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Краљевине Холандије Хилеса Бесхора Плуха и захвалио му на доброј сарадњи, као и на доприносу унапређењу билатералних односа.

Председник Вучић је посебно значајном оценио посету шефа холандске дипломатије Блока, који је био у Београду током дипломатског мандата амбасадора Плуха, изразивши очекивање да ће у будућности бити више контаката на високом нивоу, јер би то водило бољем међусобном разумевању Србије и Холандије.
 
Двојица саговорника су констатовали да економске везе двеју земаља напредују, како кроз трговинску размену, тако и кроз улагања холандских компанија на српском тржишту. Амбасадор Плух је рекао да су запажени резултати које Србија постиже на пољу економије, што води интересу потенцијалних нових инвеститора из Холандије.
 
Председник Вучић је захвалио Холандији на подршци европском путу Србије и истакао да је наша земља посвећена друштвеним и економским реформама.
 
Амбасадор Плух је поздравио напоре које Србија предузима ради реформи у области владавине права, нагласивши у исто време да је неопходно да европски стандарди буду примењени у свим областима живота. Он је честитао на начину на који Србија води борбу против КОВИД-19.
 
Председник Вучић је пожелео амбасадору Плуху много успеха на будућој дужности.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
8. фебруар 2021.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).