Опроштајна посета амбасадора Републике Аргентине

Саопштења

14.01.2021. - 09:25

Опроштајна посета амбасадора Републике Аргентине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Аргентине Естанислаоа Завелса и захвалио му на значајном доприносу који је својим дипломатским умећем дао билатералним односима.

Председник Вучић је амбасадору Завелсу захвалио на принципијелном ставу Аргентине да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на подршци у међународним организацијама по том питању, и додао да Србија сматра Аргентину истинским пријатељем.
 
Двојица саговорника су се сагласили да су дугогодишње пријатељство и међусобно разумевање чврста основа да Србија и Аргентина интензивирају политички дијалог и оснаже економску сарадњу, као и сваку другу сарадњу од обостраног интереса.
 
Амбасадор Завелс је изразио захвалност за подршку коју је имао током рада у Београду. Он је издвојио неколико области у којима види значајне могућности за сарадњу, попут пољопривреде, енергетике, као и науке и истраживања.
 
Председник Вучић и амбасадор Завелс су изразили наду да ће вакцинација допринети  да Србија и Аргентина,  као и читав свет, превазиђу изазове пандемије и посвете се даљем економском развоју.
 
Председник Вучић је амбасадору Завелсу пожелео много среће у будућем приватном и професионалном животу.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
14. јануар 2021. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.