Опроштајна посета амбасадора Републике Француске

Саопштења

03.09.2021. - 11:34

Опроштајна посета амбасадора Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Француске Жан-Луја Фалконија, коме је захвалио за преданост јачању српско-француских односа, показану током боравка у Београду.

Председник Вучић и амбасадор Фалкони су се сагласили да Србија и Француска стално потврђују опредељење да, на основу постојаног пријатељства и договореног стратешког партнерства, унапређују политичку и економску сарадњу, као и сарадњу у свим областима од заједничког интереса, што се одражава и кроз број потписаних билатералних докумената и постигнутих договора.
 
Председник Вучић додао је да Француска увек може да рачуна на Србију као искреног пријатеља и поузданог савезника. Он је изразио захвалност председнику Макрону за лични допринос јачању српско-француских веза, истакавши значај заједничких пројеката за економски напредак наше земље.
 
Председник Вучић је нагласио да је, имајући у виду углед и утицај Француске у оквирима европске и светске политике, пажња, коју председник Макрон исказује за Србију, од највећег значаја. Он је истовремено изразио наду да ћемо и у будућности имати активну подршку Француске у европским интеграцијама и другим значајним питањима.
 
Председник Вучић је амбасадору Фалконију пожелео много успеха на одговорној дужности, коју преузима у Паризу.
 
Амбасадор Фалкони је рекао да ће остати привржен развоју српско-француских односа.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
3. септембар 2021.

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).