Oпроштајнa посетa амбасадора Републике Грчке

Саопштења

16.11.2022. - 13:32

Oпроштајнa посетa амбасадора Републике Грчке

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Републике Грчке Јоргоса Диакофотакиса и захвалио му на посебном доприносу који је, током амбасадорског мандата, дао односима двеју земаља. 

Председник Вучић је амбасадору Диакофотакису изразио захвалност на подршци Грчке европском путу Србије, као и на доследној подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије и помоћи у заштити суштинских државних и националних интереса. Он је нагласио да Грчка ужива велико поштовање српског народа, чије вековне везе и пријатељство са грчким народом одликују блискост и чврстина.
 
Председник Вучић и амбасадор Диакофотакис су изразили наду да ће развој српско-грчких односа бити настављен на обострану корист и кроз добру праксу одржавања седница Високог савета за сарадњу Србије и Грчке.
 
Двојица саговорника су изразили очекивање да у наредном периоду буде повећана економска сарадња двеју земаља, као и да ојачају саобраћајне и везе у области енергетике.
 
Председник Вучић је амбасадору Диакофотакису пожелео много успеха на новој одговорној дужности у дипломатској служби.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ НА ФТП СЕРВЕРУ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
16. новембар 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).