Опроштајна посета амбасадора Републике Кипар

Саопштења

26.11.2020. - 10:42

Опроштајна посета амбасадора Републике Кипар

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Кипар Константиноса Елијадиса и захвалио му што је својим дипломатским радом допринео јачању односа двеју земаља.

Председник Вучић је подсетио да је током мандата амбасадора Елијадиса председник Анастасијадис посетио нашу земљу и да је одржана седница Високог савета за сарадњу Србије и Кипра. Он је, такође, изразио наду да ће околности ускоро дозволити одржавање нове седнице тог Савета, као прилике да се обогати српско-кипарска сарадња.
 
Председник Вучић је нагласио да је Кипар искрен пријатељ, који чврсто брани међународно право, захваливши уједно на подршци територијалном интегритету Србије, док Србија на исти начин подржава територијални интегритет Кипра. Такође је захвалио и на подршци коју та земља пружа нашем путу ка ЕУ.
 
Амбасадор Елијадис је председника Вучића обавестио о дешавањима око кипарског питања и изазовима у источном Медитерану. Двојица саговорника су се сагласили да се Србија и Кипар залажу за постизање решења уз поштовање међународног права, као и да обе земље својим деловањем на међународној политичкој сцени желе да допринесу миру и стабилности у свету  и економском напретку.
 
Амбасадор Елијадис је захвалио Србији што учествује у мировној мисији УН на Кипру.
 
Председник Вучић је замолио амбасадора Елијадиса да пренесе његове поздраве председнику Анастасијадису.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
26. новембар 2020.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.