20.07.2018

Опроштајна посета амбасадорке Аустралије у Републици Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадорку Аустралије Џулију Фини, захваливши јој на изузетном ангажовању на унапређењу односа двеју земаља.

Председник Вучић је истакао да је уочљиво да се између Србије и Аустралије интензивирају контакти и политички дијалог, што даје импулс сарадњи у различитим областима, па је видљиво и интересовање аустралијских компанија за пословне прилике у нашој земљи.

Председник Вучић посебно је захвалио амбасадорки Фини што је током дипломатског мандата у Београду кроз различите пројекте помагала у решавању проблема најосетљивијих друштвених категорија.

Амбасадорка Фини је захвалила на доброј сарадњи са председником и Владом Србије и изразила задовољство што је посао дипломате довео у Србију и пружио јој прилику да упозна нашу земљу и људе, истакавши да је, током боравка у Београду, била сведок различитих позитивних промена. Она је истакла да је и српска заједница у Аустралији важан чинилац у повезивању двеју земаља.

Председник Вучић пожелео је амбасадорки Фини много успеха у даљем раду.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

20. јул 2018. године