Опроштајна посета амбасадорке Државе Израел

Саопштења

27.07.2020. - 12:45

Опроштајна посета амбасадорке Државе Израел

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Државе Израел Алону Фишер Кам и захвалио јој на свему што је током дипломатског мандата у Београду учинила за односе двеју земаља.

Председник Вучић је изразио задовољство сталним напретком политичког дијалога и економске сарадње Србије и Израела. Он је истакао да је томе посебно допринело међусобно разумевање и солидарност двају народа, који су кроз историју често делили трагичну судбину, посебно током Другог светског рата.
 
Амбасадорка Фишер Кам је рекла да је, током рада у Београду, била сведок изузетног ангажовања председника Вучића на успостављању ближих веза двеју земаља. Она је поменула иступање на годишњој конференцији AIPAC у Вашингтону, које је, како је рекла, дотакло срца јеврејског народа, као и многа законска решења, које је Србија донела поштујући права јеврејске заједнице.
 
Двоје саговорника су изразили наду да ће у наредним годинама више израелских инвеститора боље упознати и користити повољне услове за улагање на српском тржишту.
 
Српски председник и израелска амбасадорка разговарали су и о дијалогу Београда и Приштине. Председник Вучић је захвалио амбасадорки Фишер Кам на ставу Израела да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије и не призна једнострано проглашену независност Косова, као и на подршци за мирно решавање тог важног питања.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд, 27. јул 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).