Опроштајна посета амбасадорке Државе Израел

Саопштења

27.07.2020. - 12:45

Опроштајна посета амбасадорке Државе Израел

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Државе Израел Алону Фишер Кам и захвалио јој на свему што је током дипломатског мандата у Београду учинила за односе двеју земаља.

Председник Вучић је изразио задовољство сталним напретком политичког дијалога и економске сарадње Србије и Израела. Он је истакао да је томе посебно допринело међусобно разумевање и солидарност двају народа, који су кроз историју често делили трагичну судбину, посебно током Другог светског рата.
 
Амбасадорка Фишер Кам је рекла да је, током рада у Београду, била сведок изузетног ангажовања председника Вучића на успостављању ближих веза двеју земаља. Она је поменула иступање на годишњој конференцији AIPAC у Вашингтону, које је, како је рекла, дотакло срца јеврејског народа, као и многа законска решења, које је Србија донела поштујући права јеврејске заједнице.
 
Двоје саговорника су изразили наду да ће у наредним годинама више израелских инвеститора боље упознати и користити повољне услове за улагање на српском тржишту.
 
Српски председник и израелска амбасадорка разговарали су и о дијалогу Београда и Приштине. Председник Вучић је захвалио амбасадорки Фишер Кам на ставу Израела да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије и не призна једнострано проглашену независност Косова, као и на подршци за мирно решавање тог важног питања.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд, 27. јул 2020. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.