Опроштајна посета нерезидентног амбасадора Краљевине Саудијске Арабије

Саопштења

24.09.2020. - 13:35

Опроштајна посета нерезидентног амбасадора Краљевине Саудијске Арабије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету Ханија бин Абдулаха бин Мохамеда Моминаха, нерезидентног амбасадора Краљевине Саудијске Арабије, са седиштем у Сарајеву

Председник Вучић је амбасадору Моминаху захвалио на његовом посвећеном раду и доприносу развоју билатералних односа, а посебно на заинтересованости да буду унапређене економске везе Србије и Саудијске Арабије, за које су констатовали да су, по свом обиму и квалитету, далеко испод постојећих могућности.
 
Двојица саговорника су разговарали о конкретним предлозима за сарадњу, а председник Вучић је овом приликом упутио позив пословним људима из Саудијске Арабије да улажу и развијају заједничке пројекте са нашим привредницима.
 
Амбасадор Моминах је рекао да је сведок великог економског напретка Србије, што је чини добром инвестиционом дестинацијом. Он је изразио интерес за могућу директну авионску линију између Београда и Ријада, која би допринела доласку већег броја саудијских туриста у Србију.
 
Председник Вучић је овом приликом амбасадору Моминаху уручио писмо, којим краљу Салману честита национални празник Краљевине Саудијске Арабије.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
24. септембар 2020.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.