Саопштења

06.04.2020. - 17:54

Писмо председника Републике Турске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас писмо председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана, у којем се каже:

„Поштовани председниче, драги пријатељу,
 
Желео бих да изразим своје најискреније саучешће поводом свих изгубљених живота Ваших грађана, између осталих државног секретара Министарства за заштиту животне средине г. Бранислава Блажића, услед пандемије COVID-19 која представља велику опасност за цео свет. Надам се да ћемо у најкраћем могућем року пребродити ову тешку ситуацију.
 
Сигуран сам да ће ефикасне мере које сте предузели од првог дана борбе против пандемије COVID-19 допринети да се ова кризна ситуација преброди са најмањим могућим губицима. Желим Вам успех у Вашим напорима. Надам се да ће медицинска опрема, коју ћемо послати у Вашу земљу ове недеље, поред сетова за тестирање које смо Вам претходно доставили, представљати нашу подршку пријатељима из Србије у њиховој борби против пандемије.
 
Овом приликом бих желео да изразим жељу да ускоро, када се превазиђе криза, угостим Вашу Екселенцију у Турској. Такође, упућујем Вам најсрдачније жеље за Ваше здравље и срећу, као и благостање и добробит пријатељског народа“, наводи се у писму председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана.
 
Београд,
6. април 2020. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.