19.05.2014. - 15:14

Помоћ из Азербејџана

Београд, 19. мај 2014. године – Председник Републике Томислав Николић примио је данас писмо подршке српском народу у име азeрбејџанске државе и народа од стране Амбасаде Републике Азербејџан. У писму се обавештава да ће према директном налогу председника Републике Азербејџан његове ексцеленције господина Илхама Алијева, Србији бити хитно упућена хуманитарна помоћ Србији у висини од 400 000 евра.

У писму председнику Николићу између осталог се наводи:

„У овим тешким данима колектив Амбасаде Републике Азербејџан у Републици Србији, представници азербејџанске компаније „Азвирт“, Азербејџанског културног центра и азербејџанске дијаспоре у Србији били су у местима настрадалим од поплава, пружили финансијску и другу најосновнију и најнеопходнију помоћ братском српском народу.

Имам част да Вас обавестим да ће, по директиви Председника Републике Азербејџан његове ексцеленције господина Илхама Алијева, хуманитарна помоћ у износу од 400 000 евра (четири стотине хиљада) евра, која се састоји од неопходне робе, залиха и опреме, у потпуности укомпонованих у складу са списком (генератори, чамци, мотори за чамце, шатори, костими за рониоце, цистерне за пијаћу воду, топли јоргани, кациге, пумпе, плинске боце и тако даље), бити достављени српској страни посредством Амбасаде Републике Азербејџан у Републици Србији. Ова помоћ биће достављена авионом 19. Маја 2014 године, током дана, директним специјалнијим летом из Бакуа за Београд.

Још једном изражавам Вама и читавом српском народу саучешћа поводом погибије људи у природним катасрофама, које су погодиле Србију последњих дана.“

Подели