drs_7756.jpg

16.12.2015. - 15:38

Председник Николић на тројном састанку Eвропски савет - Србија - Македонија

Београд, 16. децембар 2015. године - Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас у Бриселу са председником Македоније Ђорђем Ивановим, уочи састанка са председником Европског савета Доналдом Туском.

Председник Иванов честитао је председнику Николићу на отварању првих поглавља у приступним преговорима Србије са Европском унијом, истакавши да је то веома значајан догађај за цео регион. Председник Николић је рекао да је Србија одлучна да своју државу уреди онако како су уређене све модерне европске државе, да би остварила боље услове живота за наше грађане.

Председник Николић и председник Иванов разменили су гледишта у вези мигрантске кризе, пред данашњи тројни састанак са председником Европског савета Доналдом Туском.

Председник Републике Србије Томислав Николић на тројном састанку Европски савет - Македонија - Србија, ком су присуствовали и Европски комесар за проширење и суседску политику Јоханес Хан и извршни директор Фронтекса ( Агенција за заштиту граница Европске уније) Фабриће Леђери.

Писмо уреднику:
Фотографије послате уз саопштење су Службе за сарадњу са медијима председника Републике и могу се слободно објављивати.

Видео материјал можете преузети са линкова:

Видео материјал изјаве председника Николића можете преузети са линка: http://we.tl/v3EI1hiLfd