sl5(1).jpg

Саопштења

14.08.2012. - 12:11

Председник Николић примио амбасадора Немачке Волфрама МасаУ отвореном и пријатељском разговору, амбасадор Мас је изразио жељу за даљим унапређењем односа између Србије и Немачке. Он је посебно истакао заинтересованост Немачке за сарадњу на пољу енергетике и обавестио председника Николића о томе да је Немачка спремна да уложи средства у нове заједничке пројекте са Србијом.

Такође, амбасадор Мас је додао да Немачка подржава Србију у њеним настојањима да што пре постане пуноправан члан Европске уније, истакавши да се Европски пут Србије више не доводи у питање.

Председник Републике Србије Томислав Николић захвалио је Његовој Екселенцији на напорима које је уложио на учвршћивању стратешког партнерства Србије и Немачке. Он је подсетио да је Немачка реализовала значајан број инвестиција у нашој земљи. Председник Србије је нагласио значај перспективе за развој сарадње две земље и истакао да Србија рачуна на пуну подршку у свом путу ка Европској унији.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).