Tan2014-1-14_105138638_1.jpg

14.01.2014. - 00:00

Председник Николић са амбасадором Црне Горе

Одржавање добрих односа Србије и Црне Горе је од великог значаја за напредак целог региона.

Београд, 14. јануар 2014. године –  „У интересу је грађана и Србије и Црне Горе да наше две државе сарађују, да ефикасно остварују заједничке економске пројекте, да једна другу подржавају на путу евроинтеграција и да одржавањем добрих односа обезбеде чврсте основе за напредак целог региона“, рекао је данас у Београду председник Републике Србије Томислав Николић, који је примио у опроштајну посету досадашњег амбасадора Црне Горе Игора Јововића.

Председник Николић и амбасадор Јововић оценили су да између Србије и Црне Горе нема битнијих отворених питања, а да би у будућности заједничким радом требало деловати да се реше сви, па чак и најмањи проблеми. Они су се сложили да је време да се да замах преговорима Србије са Европском унијом, јер је наша земља у претходном периоду остварила огроман напредак, према којем нико не може да остане индиферентан.

Председник Николић је додао да је све што је држава у претходном периоду учинила, урадила пре свега зато што желимо да створимо од Србије нормалну, модерну земљу, у којој ће грађани моћи подједнако добро да живе као што се живи у свим развијеним европским друштвима.

Подели