27_12_2012.jpg

Саопштења

27.12.2012. - 00:00

Председник Николић са амбасадором Јапана

Београд, 27. децембар 2012. године – Председник Србије Томислав Николић састао се данас са амбасадором Јапана његовом екселенцијом Тошиом Цунозакијем.

Председник Србије Томислав Николић је изразио задовољство и захвалност његовој екселенцији на досадашњем раду и укупном доприносу на унапређењу билатералних односа Србије и Јапана. Упркос свим тешкоћама које су потресале Јапан, та пријатељска земља није престајала да помаже Србији и показала да је доброчинство једна од племенитих особина припадника тог народа.

 

Амбасадор Јапана се захвалио на поверењу које му је председник указао додељивањем ордена српске заставе другог степена и рекао да ће сада након формирања нове владе Јапана, та земља наставити да гради пријатељске односе са Србијом.

 

Председник Србије упознао је ЊЕ Тошиа Цунозакија са Платформом за наставак преговора Београда и Приштине, истакавши да ће она ускоро добити своју финалну форму и наћи се пред посланицима Народне Скупштине Србије. 

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).