sl10.jpg

Саопштења

18.07.2012. - 11:27

Председник Николић са амбасадором ПортугалаОбраћајући се председнику Републике Србије, Њена Екселенција амбасадор истакла је да се, захваљујући одличним досадашњим билатералним односима између наших земаља и решености Србије да постане део европске породице, отварају нове могућности за развијање економских и културних веза између Португала и Србије, у корист грађана обе државе. Она је обећала подршку Португала у настојањима Србије да се придружи Европској унији и пожелела нашој земљи успех у томе.

Председник Николић захвалио се Републици Португал на подршци и истакао да ће Србија примером показати да је привржена европским вредностима, тако што ће се трудити да успостави европске стандарде, спровести беспоштедну борбу против корупције и криминала, испитати све сумњиве приватизације и створити повољан пословни амбијент за привлачење страних инвеститора. На крају, председник Републике Србије изразио је добродошлицу новој амбасадорки Португала и пожелео јој да јој боравак у нашој земљи остане у најлепшој успомени.

Прес служба
Председника Републике

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).