17_12_2012 3.jpg

17.12.2012. - 15:00

Председник Николић са амбасадором Велике Британије

Београд, 17. децембар 2012. године – Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас у Београду са амбасадором Велике Британије, Његовом Екселенцијом Мајклом Девенпортом.

Током отвореног и искреног разговора, председник Николић је обавестио свог госта о постигнутом напретку у изради државне платформе за решавање проблема Косова и Метохије. Такође, председник Републике Србије изразио је тежњу да проблем Косова и Метохије буде решен у овом мандату, како би се допринело стабилизацији прилика у региону.

Амбасадор Девенпорт истакао је да Велика Британија сматра позитивном одлуку Србије да се имплементирају раније постигнути споразуми, као и наставак преговора са представницима привремених институција у Приштини. Он је оценио да је недавна одлука Европског савета у вези даљег напретка Србије у европским интеграцијама позитиван знак да Србија има нову перспективу за европску будућност.

Подели

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.