sl9.jpg

Саопштења

16.07.2012. - 11:25

Председник Николић са делегацијом Европског парламента



У срдачном и отвореном разговору, председник Николић је још једном истакао да је стратешки циљ Републике Србије што брже прикључење Европској унији, али да пре тога нашу земљу очекује још много посла. Он се посебно осврнуо на потребу да се у Србији отклоне проблеми у правосуђу, отпочне беспоштедна борба против корупције и криминала и испитају све спорне приватизације из претходног периода, не само зато што то Европа тражи од наше земље, већ пре свега зато што је то у интересу Републике Србије. Председник Републике је додао да нема потребе да Србија чека да постане члан Европске уније да би се у њој успоставили европски стандарди, већ да очекује да нова Влада Републике Србије на томе ради од првог дана свог мандата.

Господин Кукан је током разговора са председником Николићем изразио подршку настојању Србије да у што скоријем року добије датум отпочињања преговора о приступању Европској унији и поздравио настојања наше земље да одржи континуитет своје политике према Европској унији.

Прес служба
Председника Републике
 

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).