2_4_2013.jpg

Саопштења

02.04.2013. - 14:17

Председник Николић са делегацијом Собрања Републике Македоније

Београд, 02. април 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са делегацијом Собрања Републике Македоније, коју је предводио председник Собрања, господин Трајко Вељановски.

 

У пријатељском разговору истакнута је искрена жеља да се сарадња између две државе подигне на још виши ниво. Председник Николић је том приликом посебно истакао да све проблеме, који би се евентуално могли испречити у односима између Србије и Македоније, можемо заједнички да решимо, па тако и проблем који постоји између наших цркава. 

 
У вези преговора који се данас одржавају у Бриселу, председник Томислав Николић упознао је своје госте са ставовима Републике Србије, као и о предлозима које је српска државна делегација припремила за ову рунду преговора. Он је посебно нагласио решеност Србије да се разговорима са представницима привремених институција у Приштини дође до праведног и одрживог решења за проблем јужне српске покрајине. 
 
Председник Собрања Републике Македоније изразио је задовољство због односа наше државе према грађанима који су македонске националности и што су припадници македонске националне мањине заступљени у институцијама система, почевши од Народне скупштине Републике Србије, па преко свих осталих. 
 
Председник македонског Собрања изразио је наду да ће у јуну и Србија и Македонија добити датум за отпочињање приступних преговора, јер су обе земље учиниле много на свом европском путу и заслужују да постану пуноправне чланице Европске Уније.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).