sl5(1).jpg

Саопштења

31.07.2012. - 11:45

Председник Николић са Џејн Армитиџ, директорком Светске банке за Србију

Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са госпођом Џејн Армитиџ, директорком Светске банке за Србију.

 

Током разговора са госпођом Армитиџ, председник Николић је истакао да Србија мора постати држава у којој ће владати право и правда и најавио обрачун државе са криминалом и корупцијом. Председник Републике је посебно истакао да је Србија данас високо задужена земља, са бројним економским проблемима, али да ће основни циљ нових власти бити да променe такво стање и да у Србији почне да се ради и производи.

Председник Николић је својој гошћи рекао да није био сагласан када је током мандата претходне Владе Републике Србије дошло до поремећаја односа са Међународним монетарним фондом и да поздравља најаве нове Владе да ће врло брзо нормализовати односе са ММФ-ом. Такође, председник Републике је затражио подршку Светске банке развојним пројектима у области пољопривреде и енергетике, а такође и подршку буџету Републике Србије, како би наша земља могла добити на времену да поправи стање у својој привреди.

Госпођа Армитиџ је истакла да поздравља ставове председника Републике Србије. Она сматра да је основни проблем Србије висока незапосленост, а да би се тај проблем решио потребне су нове инвестиције. Инвеститори свакако неће долазити у земље у којима је степен корупције на високом нивоу и зато охрабрује порука председника Николића о решености да се у Србији сузбије корупција. Она је такође истакла да је Светска банка врло заинтересована да сарађује са Републиком Србијом на реализацији бројних пројеката од општег значаја.

Прес служба
Председника Републике

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).