31.07.2012

Председник Николић са Џејн Армитиџ, директорком Светске банке за Србију

Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са госпођом Џејн Армитиџ, директорком Светске банке за Србију.

 

Током разговора са госпођом Армитиџ, председник Николић је истакао да Србија мора постати држава у којој ће владати право и правда и најавио обрачун државе са криминалом и корупцијом. Председник Републике је посебно истакао да је Србија данас високо задужена земља, са бројним економским проблемима, али да ће основни циљ нових власти бити да променe такво стање и да у Србији почне да се ради и производи.

Председник Николић је својој гошћи рекао да није био сагласан када је током мандата претходне Владе Републике Србије дошло до поремећаја односа са Међународним монетарним фондом и да поздравља најаве нове Владе да ће врло брзо нормализовати односе са ММФ-ом. Такође, председник Републике је затражио подршку Светске банке развојним пројектима у области пољопривреде и енергетике, а такође и подршку буџету Републике Србије, како би наша земља могла добити на времену да поправи стање у својој привреди.

Госпођа Армитиџ је истакла да поздравља ставове председника Републике Србије. Она сматра да је основни проблем Србије висока незапосленост, а да би се тај проблем решио потребне су нове инвестиције. Инвеститори свакако неће долазити у земље у којима је степен корупције на високом нивоу и зато охрабрује порука председника Николића о решености да се у Србији сузбије корупција. Она је такође истакла да је Светска банка врло заинтересована да сарађује са Републиком Србијом на реализацији бројних пројеката од општег значаја.

Прес служба
Председника Републике