Саопштења

21.09.2012. - 00:00

Председник Николић са Мирославом Лајчаком, потпредседником словачке владе за Европске интеграције и министром спољних послова.

Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са Мирославом Лајчаком, потпредседником словачке владе за Европске интеграције и министром спољних послова.

Председник Николић је у разговору истакао пуну посвећеност Србије европском путу, истакавши да ће наша земља испунити све оно што је до сада договорено у вези са Косовом и Метохијом. Србија је одлучна у борби против криминала и корупције, али напори ће бити усмерени и на економски опоравак земље. До сада су напори српских званичника били усмерени на то да се прикупи новац, како би се буџет Србије напунио и сервисирале обавезе према грађанима до краја године. Даље нам предстоји инвестирање у српску привреду и отварање нових радних места.

Високи званичник Словачке је поновио принципијелну спремност Словачке да не призна независност Косова и Метохије и подршку напорима Србије да добије датум за почетак преговора са ЕУ. Од нове владе се очекује да изађе са конкретном стратегијом и планом за решавање проблема на Косову и Метохији. 

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.