Саопштења

05.12.2012. - 13:19

Председник Николић са Његовом Екселенцијом Шејху-Л-Ислам Талгат Таџуддином, врховним муфтијом Руске Федерације.

Београд, 05. децембар 2012. године – Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас у Београду са Његовом Екселенцијом Шејху-Л-Ислам Талгат Таџуддином, врховним муфтијом Руске Федерације.

Његова Екселенција Шејху-Л-Ислам Талгат Таџуддин борави у Србији поводом церемоније одликовања муфтије Хамдије Јусуфспахића.

 

Председник Николић је током разговора са врховним муфтијом Руске Федерације захвалио Његовој Екселенцији на посети и истакао да је муфтија Јусуфспахић увек представљао добру везу између православних и муслимана и да је живот посветио очувању мира и хармоније између припадника свих вероисповести у Србији.

 

Врховни муфтија Руске Федерације предложио је да држава подржи Ријасет Исламске заједнице Србије и истакао да јачањем веза између Ријасета Исламске заједнице Србије и Централне управе исламске заједнице Русије истовремено јачају и везе између Републике Србије и Руске Федерације.

 

Председник Републике Србије нагласио је да је у овим тешким временима примарни задатак државе да обезбеди бољи животни стандард за све грађане, без обзира на националну, расну, верску или било коју другу припадност.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).