1(2).jpg

26.03.2013. - 18:15

Председник Николић са потпредседником издавачке компаније Форбс

Београд, 26. март 2013. године - Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас са потпредседником издавачке компаније Форбс, господином Кристофером Форбсом.

Председник Србије Томислав Николић је представио свом саговорнику низ компаративних предности Србије за стране инвеститоре, истакавши да је више од две деценије представљана страној јавности, а поготово Сједињеним Америчким Државама као лоша земља. „Истина је да не постоје добре или лоше државе, добри или лоши народи“ рекао је председник Николић и додао да је до сада мало или готово ништа урађено да се Србија представи на прави начин.

„Сви наши напори су усмерени ка томе да покренемо привреду и у том смислу ми смо потпуно спремни за амерички бизнис“ рекао је председник Николић. У том смислу можемо понудити изузетно квалитетну радну снагу, повољан географски положај, и различите могућности у области пољопривреде, енергетике и рударства.

Кристофер Форбс је рекао председнику Томиславу Николићу да ће урадити све у својој моћи да представи Србију из другог угла, као и да ће објаснити потенцијалним инвиститорима које све могућности америчким бизнисменима нуди Србија.

Подели