tan2014-5-23_94420697_1.jpg

Саопштења

23.05.2014. - 00:00

Председник Николић са председником ЕБРД

Београд, 23. мај 2014. године – „Брза помоћ која је Србији потребна у овом тешком тренутку није разлог да престанемо да размишљамо и о дугорочним развојним плановима за нашу земљу“, рекао је председник Републике Србије Томислав Николић, који је разговарао данас у Београду са делегацијом Европске банке за обнову и развој, предвођеном господином Сумом Чакрабартијем, председником Банке.

Председник Николић позвао је Европску банку за обнову и развој да се прикључи донаторској конференцији за помоћ Србији и земљама региона после катастрофалних поплава, која ће бити одржана под покровитељством Француске. Председник Републике је истакао да је Србија захвална за сваку подршку коју су јој пријатељи упутили, а када превазиђе све ове невоље које су задесиле наше грађане имаћемо прилику да разговарамо и о великим домаћим предузећима која имају квалитетне пројекте и која су заинтересована за сарадњу са Европском банком за обнову и развој.

Председник Европске банке за обнову и развој обавстио је председника Николића да ће у наредних неколико дана информисати Одбор Банке о могућностима за брзу помоћ Србији и свим другим земљама региона које су погођене поплавама. Он је рекао да ће Банка дубоко саосећа са свим људима који су погођени поплавама и да ће зато учествовати у донаторској конференцији под покровитељством Француске. Господин Чакрабарти сложио се са председником Николићем да, осим о тренутној помоћи нашој земљи, треба размишљати и о дугорочним развојним пројектима, како би Србија што пре изашла из кризе у којој се налази.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).