10_12_2012 jeremic.jpg

Саопштења

10.12.2012. - 14:01

Председник Николић са председником Генералне скупштине Уједињених нација Вуком Јеремићем

Београд, 10. децембар 2012. године – Председник Србије Томислав Николић састао се данас са председником Генералне скупштине Уједињених нација Вуком Јеремићем. Теме разговора су биле јавна расправа заказана за 10. април 2013. године у Генералној скупштини УН о улози међународних ад хок кривичних трибунала, о правди и помирењу грађана који живе на овим просторима, унапређењу односа Србије са земљама региона и света, као и разговори на највишем нивоу на тему инвестиција у нашу земљу.

Председник Србије Томислав Николић је председнику ГС Уједињених нација пренео свој став о пресуди Хашког трибунала осумњиченима за злочин почињен у операцијама Бљесак и Олуја која је практично негирала да је протерано 200.000 Срба и страдало 2000 невиних жена, старих и деце. „Тај злочин не може проћи некажњено“ истакао је председник Николић и додао да правда мора бити задовољена на правичан и праведан начин.

 

Председник ГС Уједињених нација Вук Јеремић је подвукао значај заједничких напора свих релевантних фактора у Србији и рекао да сви капацитети које имамо на располагању треба да буду у функцији промоције истине која се Србији негира најновијим одлукама Хашког трибунала.

 

Саговорници су се сложили да без обзира на притиске, неће бити компромиса у тражењу правде за невине жртве и да је процес помирења тим одлукама практично замрзнут све до правичног епилога.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).