sa_predstavnicima_kompanije_iz_kine.jpg

11.03.2016. - 16:50

Председник Николић са представницима компанија из Кине

Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са делегацијом кинеске компаније „Bonn Project“ и представницима Института за планирање и дизајн из Кине „China Design Group“.

Кинески партнери изразили су велико интересовање за пројекте у изградњи инфраструктуре у Србији, а посебно за изградњу пловног канала Морава-Вардар. Они су исказали велико задовољство потпуно отвореним приступом наше земље ка реализацији заједничких пројеката са кинеским компанијама.

Председник Србије је истакао да пројекат Морава - Вардар није само обичан инфраструктурни пројекат, већ је пројекат који ће обезбедити живот за многе генерације. Осврћући се на тренутно стање у вези са опасношћу од поплава, председник Николић је навео да би овакав пројекат умногоме помогао и у подизању степена заштите наше земље од таквих елементарних непогода.

Кинеска делегација саопштила је да је њихова компанија за остварење овог пројекта добила подршку од финансијских и државних институција у њиховој земљи и да је већ обављен разговор и са македонским партнерима о његовој реализацији.