tan2017-2-6_114125522_0.jpg

Саопштења

06.02.2017. - 00:00

Председник Николић са представницима компаније „Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd“

Београд, 06. фебруар 2017. године –„Данас је Србија земља са којом је далеко лакше пословати и радити на заједничким пројектима него раније, захваљујући пре свега јасној и одговорној политици коју наша држава води већ пет година, нашој решености да наставимо да је уређујемо по стандардима најразвијенијих држава света и чињеници да смо остварили бесцаринске споразуме са великим делом човечанства. Са Народном Републиком Кином, у коју као у огромну развојну шансу данас гледа читава Европа, потписали смо свеобухватни Споразум о стратешком партнерству, какав многе државе у свету могу само да прижељкују. Србија је плодно тло за инвестиције из Кине, у шта су се већ увериле бројне кинеске компаније које послују у нашој земљи“, рекао је данас председник Републике Србије Томислав Николић у разговору са делегацијом кинеске компаније „Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd“.

Председник Николић је позвао представнике компаније „Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd“ да улажу у Србију и да искористе нашу земљу као упориште у даљем ширењу своје корпорације ка Европи. Заједничким радом, истакао је председник Николић, могуће је остварити велику добит за инвеститоре, а, са друге стране, уједно створити и нова радна места за грађане Србије, што би на најбољи могући начин конкретизовало пријатељство наша два народа.
Хуанг Ју Хуи, председавајући корпорације, истакао је да је, након одлуке председника Николића да се Гарда Војске Србије упути на војну параду у Пекингу поводом обележавања 70 година победе у Другом светском рату, као и након величанственог дочека кинеског председника Си Ђинпинга у Србији прошле године, наша земља, као пословна дестинација, привукла пажњу многих кинеских компанија, па тако и „Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd“. Он је додао да је његова корпорација током прошле године већ упутила неколико делегација које су за циљ имале успостављање контаката са потенцијалним будућим партнерима, а да је сада дошао тренутак и да се реализују многи пројекти, за које дубоко верују да би били исплативи за обе стране. Компанија „Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd“ спада у ред 500 најјачих кинеских компанија, са филијалама у 34 земље, а главне делатности су им грађевина, електроника, финансије и промет некретнина. Господин Хуанг је рекао да је за његову корпорацију веома прихватљив предлог председника Николића да из Србије даље шире пословање на читаву Европу, а истакао је и да би волели да са Србијом сарађују и у областима спорта и културе.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.