6821020905536827ca832a873162259_orig.jpg

08.05.2015. - 16:25

Председник Николић са Раулом Кастром

Београд, 08. мај 2015. године – Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас у Москви са председником Републике Кубе, Раулом Кастром.

У срдачном и пријатељском разговору председник Републике Томислав Николић констатовао је да два народа деле слична слободарска осећања и посвећеност миру. „Србија истрајно и марљиво гради свој европски пут, али не може да се одрекне старих пријатељстава према Куби и Русији“, рекао је председник Николић. „Ми смо поносни на наша традиционална пријатељства и желимо да их и даље развијамо и продубљујемо. Где год се наши пријатељи споре ми не бирамо стране, већ настојимо да допринесемо помирењу“.

Председник Републике Кубе, Раул Кастро, изразио је задовољство што има прилику да се сусретне са пријатељем као што је председник Томислав Николић, који долази из земље која гаји искрено пријатељство према Куби и кубанском народу. „Ми се деценијама боримо да очувамо државу и обезбедимо опстанак народа. Реформе се спроводе на начин који ће обезбедити просперитет и бољи живот кубанског народа“, рекао је председник Кубе.
Саговорници су се сагласили да ће детаље даљег унапређења сарадње договорити током званичне посете председника Николића Куби 18. маја 2015. године.