10_12_2012 radmanovic.JPG

Саопштења

10.12.2012. - 18:31

Председник Николић са са председавајућим Председништва БиХ Небојшом Радмановићем

Београд, 10. децембар 2012. године – Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас у Београду са председавајућим Председништва Босне и Херцеговине, Небојшом Радмановићем.

Током срдачног разговора, два председника су се сагласили да је унапређење добросуседских односа између Србије и Босне и Херцеговине у интересу грађана обе земље, као и да је остварење трајне стабилности региона један од приоритета спољних политика и Србије и Босне и Херцеговине.

 

Председници Николић и Радмановић поновили су став да никакве промене Дејтонског мировног споразума нису могуће без сагласности оба ентитета и сва три конститутивна народа који живе у Босни и Херцеговини. Председник Републике Србије истакао је да Србија, као гарант Дејтонског споразума, потврђује своје међународно преузете обавезе.

 

Председник Републике Србије и председавајући Председништва Босне и Херцеговине разговарали су и о актуелној политичкој ситуацији у региону.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).