sl5(1).jpg

Саопштења

07.08.2012. - 11:55

Председник Николић са шефом УМНИК-а Фарадом ЗарифомУ срдачном и пријатељском разговору позитивно је оцењена улога УНМИК-а на Косову и Метохији и истакнуто је да наставак дијалога Београда и Приштине треба подићи на виши ниво, и унапредити безбедност и сигурност. Имајући у виду специфичности свих проблема у јужној српској Покрајини, председник је истакао да њиховом решавању треба приступити на адекватан начин, поштујући Резолуцију 1244.

Шеф УМНИК-а Фарид Зариф нагласио је да се залаже за мир и безбедност на целој територији Покрајине, истичући да неће бити толерисане било какве једностране акције. Он је саслушао иницијативу председника Николића да се Уједињене Нације активно укључе у даљи ток преговора.

Председник Србије нагласио је да никада неће признати независтонст Косова и Метохије, додавши да ће веома брзо изаћи са планом, око којег очекује консензус свих релевантних политичких и других фактора. У тај процес мора да буде укључена и Скупштина Србије, уз поштовање Устава, као највишег правног акта.

Прес служба
Председника Републике

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).