26702886_b.jpg

26.10.2016. - 22:11

Председник Николић са секретаром Савета безбедности Руске Федерације

Београд, 26. октобар 2016. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са Николајем Патрушевим, секретаром Савета безбедности Руске Федерације.

Председник Николић и секретар Патрушев разговарали су о актуелној политичкој и безбедносној ситуацији у региону и у свету, као и о моделима војно – техничке сарадње између Србије и Руске Федерације. У разговору је посебан акценат стављен на борбу против међународног тероризма, борбу против трговине наркотицима, као и на питања информационе безбедности. Секретар Савета безбедности Руске Федерације изразио је задовољство састанцима које је у Београду имао са представницима државних органа наше земље и истакао да су они конкретизовали даље кораке у нашој сарадњи и показали да нема размимоилажења у темама за које су заинтересоване обе државе.

Председник Николић је истакао да Србија не намерава да уводи санкције Руској Федерацији, јер би то имало озбиљне и врло штетне последице по интересе наше земље и без икакве потребе би нарушило традиционално пријатељство које постоји између наших држава. Секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев пренео је председнику Николићу срдачне поздраве председника Руске Федерације, Владимира Путина.