26702886_b.jpg

Саопштења

26.10.2016. - 22:11

Председник Николић са секретаром Савета безбедности Руске Федерације

Београд, 26. октобар 2016. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са Николајем Патрушевим, секретаром Савета безбедности Руске Федерације.

Председник Николић и секретар Патрушев разговарали су о актуелној политичкој и безбедносној ситуацији у региону и у свету, као и о моделима војно – техничке сарадње између Србије и Руске Федерације. У разговору је посебан акценат стављен на борбу против међународног тероризма, борбу против трговине наркотицима, као и на питања информационе безбедности. Секретар Савета безбедности Руске Федерације изразио је задовољство састанцима које је у Београду имао са представницима државних органа наше земље и истакао да су они конкретизовали даље кораке у нашој сарадњи и показали да нема размимоилажења у темама за које су заинтересоване обе државе.

Председник Николић је истакао да Србија не намерава да уводи санкције Руској Федерацији, јер би то имало озбиљне и врло штетне последице по интересе наше земље и без икакве потребе би нарушило традиционално пријатељство које постоји између наших држава. Секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев пренео је председнику Николићу срдачне поздраве председника Руске Федерације, Владимира Путина.

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.