Саопштења

07.09.2012. - 00:00

Председник Николић са сер Полом Џаџом, председником Британско-српске Привредне коморе

Председник Републике СрбијеТомислав Николић разговарао је данас у Београду са сер Полом Џаџом, председником Британско-српске Привредне коморе.

У отвореном и пријатељском разговору, председник Николић је истакао да Србија цени напоре које сер Пол Џаџ улаже како би се унапредили односи две земље. Председник је истакао своју посвећеност европском путу Србије, додавши да ће сасвим сигурно на том путу бити већих и мањих изазова. Мирним путем и дијалогом, Србија ће настојати да, придржавајући се Устава и у оквиру свог територијалног интегритета и суверенитета, постане равноправан члан европске заједнице народа, рекао је председник Николић. Сарадња две земље у области економије је за Србију од виталног значаја, рекао је председник и додао да ће Србија створити услове за привлачење инвестиција, од поједностављења прописа, искорењивања корупције, до пореских олакшица. Србија има потенцијал, вредне и образоване људе, природна богатства и велико поверење према Великој Британији као инвеститору, истакао је председник Србије.

Председник Британско-српске Привредне коморе је истакао да постојећа спољнотрговинска размена између Србије и Уједињеног Краљевства од 100 милиона фунти није мала, али да ни издалека не прати снагу економија две земље. Енглеска поздравља реформе које се спроводе у Србији и то је позитиван сигнал инвеститорима истакао је сер Џаџ. Британце навише интересује област енергетике, рударства, пољопривреде и фармацеутске индустрије, рекао је Џаџ и додао, да постоје бројни пројекти који се баве унапређењем производње прехрамбених производа, смањењем отпада приликом производње хране и могућношћу сарадње у домену производње робних марки за велике продајне ланце, као што је Теско. 

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.