Саопштења

06.09.2012. - 00:00

Председник Николић са Владимиром Титовим, замеником министра спољних послова Руске Федерације

Председник Републике СрбијеТомислав Николић разговарао је данас у Београду са господином Владимиром Титовим, замеником министра иностраних послова Руске Федерације.

У отвореном и пријатељском разговору, председник Николић је истакао да би желео да се економска сарадња са Русијом још више унапреди и да се створе услови како би руске инвестиције у српску привреду биле што веће. То ће бити кључна тема разговора са председником Руске Федерације Владимиром Путином у Сочију 11. септембра. Председник Републике је такође рекао да је жеља Србије да буде део Европске уније, али напоредо са тим, од стратешког значаја за нашу земљу је и партнерство са Руском Федерацијом.

Заменик министра иностраних послова Русије, господин Владимир Титов, сагласио се са председником Николићем о потреби успостављања стратешког партнерства између Србије и Русије. У вези са тим, Русија је свесна да се Србија налази у великим економским потешкоћама и спремна је да размотри да јој пружи значајну помоћ до краја ове и током следеће године.

Председник Николић је захвалио свом госту на принципијелној политици коју Русија води по питању проблема Косова и Метохије, као и на помоћи, коју је Русија пружила Србији у гашењу недавних пожара.

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.