Саопштења

30.03.2024. - 08:01

Председник Вучић честитао Ускрс свим хришћанским верницима који славе по Грегоријанском календару

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас ускршњу честитку надбискупу београдском и метрополиту монсињору др Ладиславу Немету и свим хришћанским верницима који Ускрс славе по Грегоријанском календару. У честитки се каже:

„Док се породице окупљају да прославе Ускрс, празник испуњен најдубљим смислом хришћанске вере, време је да се сви подсетимо на непресушну снагу вере, наде и љубави, која нам даје подстрек за свеобухватну духовну обнову. 
 
На овај празник, који светкује радост и богатство живота, сетимо се и свевремене поуке о пожртвовању, искупљењу и силини вере, која је увек спремна на праштање, духовни преображај и окупљање око највиших вредности које нас и чине људима, а које Ускрс на узвишени начин симболизује. 
 
У временима тешких искушења и неизвесности данашњег света, молимо се да благодат Ускрса осветли наш пут, уливајући у сва срца мир и непоколебљиву веру. Зато и данас, као и увек кроз векове, управо из ове непролазне поруке љубави и наде, сви треба да црпимо мудрост и снагу за времена будућа, у којима ће нам једини циљ бити добробит свих, слога и мир. 
 
Нека и овај Ускрс буде време дубоког духовног преображаја и прилика за суштинско повезивање са вечним истинама које нас зближавају и уједињују. 
 
Желим вам свима благословен и срећан Ускрс! Нека благи дух мира, напретка, радости и добробити испуни сваки дом“, наводи се у честитки председника Вучића.
 
Београд,
30. март 2024. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).