27.07.2017

Председник Вучић примио акредитивна писма амбасадора Републике Белорусије

Председник Републике Србије Александар Вучић је у разговору са изванредним и опуномоћеним амбасадором Републике Белорусије Валеријем Бриљовом, приликом свечане предаје акредитивних писама, изразио задовољство што се сви облици сарадње двеју земаља успешно развијају, а посебно што је интензивиран политички дијалог на највишем нивоу.

Бeлoруски aмбaсaдoр je прeнeo срдaчнe пoздрaвe прeдсeдникa Aлeксaндрa Лукaшeнкa, нa штa je српски прeдсeдник узврaтиo пoнoвним пoзивoм прeдсeднику Бeлoрусиje дa звaничнo пoсeти Србиjу.

Председник Вучић је истакао да се и приликом боравка у Минску у јануару још једном уверио да је Белорусија један од најдоследнијих и најпоузданијих пријатеља Србије. Он је нагласио да се то пријатељство манифестује и снажном подршком територијалном интегритету и суверенитету Србије, односно непризнавањем једнострано проглашене независности Косова  и противљењем пријему тзв. Косова у различите међународне организације, на чему смо веома захвални. Председник Вучић је белоруском народу и државном руководству поручио да у Србији имају искреног партнера за унапређење билатералних односа у свим областима од заједничког интереса, а на добробит народа обеју земаља.

Бeлoруски aмбaсaдoр je изнeo нeкoликo прeдлoгa зa плaсмaн српских прoизвoдa нa бeлoрускo тржиштe, штo би увeћaлo спoљнoтргoвинску рaзмeну.

Српски председник је рекао да ће му бити задовољство да белоруском амбасадору пружи сваку помоћ у обављању одговорне дипломатске мисије и приметио да амбасадор Бриљев одлично говори српски језик.

 

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.