Председник Вучић примио акредитивнa писмa амбасадора Републике Италије

Саопштења

20.06.2022. - 11:46

Председник Вучић примио акредитивнa писмa амбасадора Републике Италије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма амбасадора Републике Италије Луке Горија, који му је том приликом пренео поздраве председника Серђа Матареле.

Председник Вучић је италијанском амбасадору пожелео добродошлицу у Србију и изразио задовољство због традиционално стабилних пријатељских односа две земље и континуиране подршке коју Италија даје европском путу Србије.
 
Председник Вучић примио акредитивнa писмa амбасадора Републике Италије

Фото: Председништво Србије / Димитрије Голл

Такође, председник Вучић је навео да очекује да ће се током мандата амбасадора Горија наставити одлична економска сарадња са Италијом, као једним од највећих економски партнера Србије.
 
Амбасадор Гори је, предајући акредитивна писма председнику Вучићу, истакао да Италија пружа јасну подршку евроинтеграцијама Србије и то кроз експертску помоћ у реформама у кључним областима, те да ће наставити да ради на унапређењу сарадње од користи за обе земље, посебно у области привреде и културе. Он је изразио задовољство што већ ове недеље у посету Србији долази шеф италијанске дипломатије Луиђи Ди Мајо.
 
Амбасадор Гори је такође истакао привржености Италије миру и стабилности на Западном Балкану, преневши да званични Рим веома цени допринос председника Вучића регионалној стабилности и сарадњи.
 
 
 
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
20. јун 2022. године
 
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).