Председник Вучић примио акредитивна писма новог амбасадора Словачке Републике

Саопштења

12.05.2020. - 10:53

Председник Вучић примио акредитивна писма новог амбасадора Словачке Републике

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новог амбасадора Словачке Републике Федора Росохе и пожелео му успешан дипломатски мандат у Београду.

Председник Вучић примио акредитивна писма новог амбасадора Словачке Републике

Фото Председништво/ Димитрије Голл

 
Председник Вучић је изразио захвалност пријатељској Словачкој што, упркос притисцима, истрајава у принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на снажној подршци на европском путу.
 
Председник Вучић је рекао да Србија остаје искрен пријатељ и поуздан партнер Словачке и изразио задовољство што добре политичке односе двеју земаља прати напредак у развоју економских веза, као и сарадње у свим другим областима, јер је реч о веома успешној земљи, из чијих искустава може много да се научи. Стога је замолио амбасадора Росоху да словачкој председници Чапутовој пренесе позив да посети Србију.
 
Председник Вучић је поздравио именовање Мирослава Лајчака за специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања на Западном Балкану, уверен да ће он, као добар познавалац ситуације и односа у региону, ту дужност обављати одговорно и непристрасно. Председник је, овом приликом, поновио да је Србија посвећена одржавању стабилности на Западном Балкану и да ће наставити да води политику мира и сарадње у региону.
 
Председник Вучић је истакао и потребу снажније сарадње са Вишеградском групом, чије искуство може да послужи као модел регионалне сарадње на Западном Балкану.
 
Амбасадор Росоха је честитао председнику Вучићу на одличном одговору српских власти на изазов пандемије, као и на одличним економским резултатима, због којих је повећан интерес словачких инвеститора.
 
Двојица саговорника су се сагласили да су Словаци, који живе у Србији, посебна спона између двеју земаља, чији положај ће, по речима  председника Вучића, Србија и даље унапређивати.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,

12. мај 2020.

Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.