Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Краљевине Холандије

Саопштења

04.09.2019. - 12:14

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Краљевине Холандије

Жил Анро Бешур Плах предао је председнику Републике Србије Александру Вучићу акредитивна писма, којим га краљ Вилем-Александар именује за изванредног и опуномоћеног амбасадора Краљевине Холандије у Републици Србији. Он је пренео поздраве холандског краља и најбоље жеље за напредак Србије и њених грађана.

Председник Вучић је амбасадору Плаху пожелео добродошлицу и успешан дипломатски рад у Београду, изразивши очекивање да ће у будућности бити више контаката на високом нивоу у оквиру политичког дијалога, као и иницијатива за економску сарадњу. Он је позвао холандске званичнике, укључујући суверена, као и премијера Рутеа, да посете Србију, јер би то водило бољем међусобном разумевању.
 
Председник Вучић је захвалио Холандији на подршци европском путу Србије и истакао да је Србија посвећена друштвеним и економским реформама и посебно очувању регионалне стабилности. Амбасадор Плах је поздравио одлучне кораке које је председник Вучић предузимао у дијалогу Београда и Приштине, као и храбре економске реформе.
 
Двојица саговорника су констатовали да холандске компаније, које су већ присутне на српском тржишту, успешно послују, а да је запажен интензивнији интерес потенцијалних нових инвеститора. Зато су изразили уверење да ће економске везе ојачати, посебно у области пољопривреде.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд, 4. септембар 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.