Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Краљевине Камбоџе

Саопштења

19.08.2020. - 11:50

Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Краљевине Камбоџе

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новог амбасадора Краљевине Камбоџе Вуте Тана, изразивши задовољство што његова земља, после безмало три деценије, поново отвара амбасаду у Београду, као и наду да би свечаном отварању амбасаде могао да присуствује неко од високих камбоџанских званичника.

Пожелевши добродошлицу и успешан мандат амбасадору Тану, председник Вучић је изразио уверење да ће Србија и Камбоџа у наредном периоду унапредити политички дијалог и сарадњу у свим областима од заједничког интереса.
 
Председник Вучић је захвалио на принципијелном ставу Камбоџе да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, рекавши да и Камбоџа може да рачуна на подршку Србије.
 
Амбасадор Тан је подсетио на јаке везе двеју земаља из времена оснивања и рада Покрета несврстаних и пренео поруке државног врха Камбоџе да ће и даље пружати подршку Србији. Он је додао да је дошао у Србију са циљем да ојача односе и развије сарадњу у свим областима.
 
Двојица саговорника су изразили очекивање да ће томе допринети и унапређење уговорно-правне основе, посебно у области економске сарадње, која је скромног обима.
 
Председник Вучић и амбасадор Тан су констатовали да постоје могућности за пласман наших пољопривредних производа на камбоџанско тржиште, као потенцијали за сарадњу у области инфраструктуре, науке и технологије, као и образовања и културе.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд, 19. август 2020. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).