Председник Вучић примио акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Аустрије

26.09.2022. - 11:18

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Аустрије Кристијана Ебнера и пожелео му добродошлицу у нашу земљу.

У разговору са амбасадором Ебнером, председник Вучић је изразио наду да ће током његовог мандата наставити конструктивна и успешна свеобухватна сарадња између Србије и Аустрије и учвршћивање блиских и пријатељских односа двеју земаља.

Осврнувши се на недавне разговоре које је са савезним канцеларом Републике Аустрије Карлом Нехамером водио на маргинама 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку, председник Вучић је истакао да интензитет сусрета пружа допринос наставку европских интеграција и очувању стабилности нашег региона и потврђује обострану намеру да додатно учврстимо међусобно поверење и сарадњу у областима које су од значаја за обе земље.

Председник Вучић је констатовао да је економска сарадња Србије и Аустрије веома развијена, али да у предстојећем периоду очекује њено даље јачање.

Амбасадор Ебнер је, предајући акредитивна писма председнику Вучићу, истакао да Аустрија пружа јасну подршку евроинтеграцијама Србије и политици регионалне стабилности за коју се наша земља доследно залаже.

Новоизабрани амбасадор је додао да ће наставити да ради на унапређењу сарадње од обостране користи, посебно у области економије, имајући у виду да је Аустрија трећи највећи страни инвеститор и пети спољнотрговински партнер у размени услуга у Србији.

Двојица саговорника су разговарали и о актуелној енергетској ситуацији са којом се европске земље суочавају због компликоване глобалне политичке ситуације.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
26. септембар 2022. године